معرفی انواع موتور چرخ خیاطی

شنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۱ ۰۴:۲۰:۰۸ ب.ظ

موتور چرخ خیاطی

موتور قلب تپنده چرخ خیاطی است و بدون آن هیچ کاری انجام نمی شود. به همین دلیل است که عملکرد و کیفیت لباس های دوخته شده با آن نیز تا حد زیادی به موتور آن بستگی دارد. اگر بتوانید شرایط درست را برای موتور چرخ خیاطی مهیا کنید، می توانید لباس های بهتری بدوزید و سرعت کار چرخ خیاطی را بالا ببرید. برای اینکه بیشتر با موتور چرخ های خیاطی آشنا شوید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید. ما در این مقاله به طور کامل درمورد موتور چرخ خیاطی توضیح داده ایم.

دو مدل مختلف موتور های چرخ خیاطی

موتور های کلاچ

موتور کلاچ

موتور های کلاچ دسته ای از موتور های چرخ خیاطی هستند که از سه بخش تشکیل می شوند. یک بخش به نام موتور القایی سه فاز، یک کلاچ و یک قرقره تسمه. موتور القایی از منبع جریان متناوب سه فاز استفاده می کند و معمولا راندمان آن کمتر از 75 درصد است.

این دسته از موتور ها معمولا در کارخانه های هند تولید می شوند. این موتور ها با جریان متناوب AC کار می کنند. این مدل موتور چرخ خیاطی درست مانند فن های برقی می توانند در عرض چند ثانیه تا 2850 دور در دقیقه سرعت بگیرند. هنگامی که این موتور ها به حداکثر سرعت خود می رسند، صرف نظر از اینکه پدال دستگاه فشار داده شده باشد یا نه، به کار خود ادامه می دهند.

این موضوع باعث می شود صرف نظر از اینکه سوزن چرخ خیاطی حرکت کند یا خیر، موتور با سرعت بچرخد و مقدار زیادی برق ( معمولا 400 وات ) مصرف کند. این ویژگی خاص موتور چرخ خیاطی کلاچ باعث می شود تا این دسته از موتور ها بیشتر برای کار های طولانی مانند دوختن ملحفه ها، ملحفه های رومیزی و از این دست دوختنی ها مناسب تر باشد. به طور کلی برای افرادی که قرار است برای اولین بار با چرخ خیاطی کار کنند، توصیه می شود که از چرخ خیاطی هایی با موتور کلاچ استفاده کنند.

همچنین به دلیل ماهیت موتور های کلاچ و مقاومت بسیار خوبی که دارند، بیشتر توصیه می شود که از این موتور برای انجام کار های سنگین استفاده شود. برای مثال موتور چرخ خیاطی کلاچ برای پروژه هایی که در آن ها از مواد سنگین مانند زین، چرم و خیلی از مواد ضخیم دیگر به کار گرفته می شود می توان استفاده کرد.

اما اگر قصد دارید که از این موتور برای کار های معمولی و پارچه سبک و نازک استفاده کنید، چندان توصیه نمی کنیم؛ زیرا این موتور انرژی زیادی مصرف می کند.

معایب موتور های کلاچ

همان طور که توضیح دادیم بزرگ ترین مشکل موتور چرخ خیاطی کلاچ مصرف برق بسیار بالای آن ها است. حتی اگر از چرخ خیاطی با دور پایین و سرعت کم استفاده کنید، موتور باز هم با تمام توان کار خواهد کرد و برق زیادی مصرف خواهد کرد. به همین دلیل است که گفته می شود موتور های کلاچ برای دوخت درز های کوتاه و منحنی سود چندانی ندارند.

همچنین یکی از مشکلات موتور های کلاچ مشکل اضافه بار یا موتور گرم است. در موتور چرخ خیاطی کلاچ گشتاور متناسب با هر دور در دقیقه است. همین باعث می شود که هر گونه مقاومت در برابر حرکت سیم پیچ در هنگام شروع کار باعث توقف موتور و گرم شدن و اضافه بار موتور شود.

اضافه بار در موتور چرخ خیاطی حتی زمانی که در حال کار است نیز می تواند اتفاق بیفتد. دلایل اضافه بار در موتور چرخ خیاطی می تواند به دلیل فرسوده شده قطعات یا عدم روغن کاری و روان نبودن چرخ باشد. البته مشکل اضافه بار ممکن است که هم در موتور های کلاچ و هم در موتور های سروو ایجاد شود. به همین دلیل نکته منفی برای موتور های کلاچ محسوب نمی شود.

موتور های سروو

سروو موتور

مدل بعدی موتور چرخ خیاطی موتور های سروو هستند. موتور های سروو از دو قسمت تشکیل شده اند. قسمت اول این موتور ها سروو موتور و قرقره تسمه می شود. سروو موتور می تواند با نیروی مغناطیسی قوی راندمان بسیار بالا یعنی چیزی حدود 80 تا 95 درصد داشته باشد. چرخ خیاطی های که موتور سروو دارند معمولا کنترلر الکترونیکی دارند که به کمک آن می توان سرعت دوخت آن را تنظیم کرد.

مزایای موتور های سرو

موتور چرخ خیاطی

موتور های سروو در واقع موتور های جریان DC کامپیوتری هستند که محبوبیت بسیار زیادی دارند. درست مانند اکثر موتور های DC این موتور ها نیز هنگامی که از آن ها استفاده ای نمی شود، در حالت آماده به کار قرار می گیرند و فقط 0.1 تا 1.8 آمپر مصرف می کنند. این یعنی مصرف برق موتور چرخ خیاطی سروو هنگامی که از آن ها استفاده نمی شود چیزی در حدود 1 وات است.

همچنین مزیت بعدی موتور های سروو این است متناسب با میزان سرعتی که کار می کنند برق مصرف می کنند. برای مثال یک موتور سروو تنها زمانی 550 وات برق مصرف می کند که از تمام توان آن استفاده شود. اگر چنین موتوری 4000 دور در دقیقه سرعت داشته باشد، هنگامی که از آن با سرعت 2000 دور در دقیقه استفاده شود، مصرف برق آن نیز به نسبت کاهش پیدا می کند و چیزی حدود 275 وات می شود. برای همین این موتور ها در انواع چرخ خیاطی استفاده می شود و از موتور کلاچ محبوب تر هستند.

نتیجه گیری

موتور چرخ خیاطی مهم ترین بخش یک چرخ خیاطی است. به همین دلیل بسیار مهم است که موتور هایی که برای چرخ خیاطی تولید می شوند بیشتر آشنا شوید. دو مدل از محبوب ترین موتور ها، موتور های کلاچ و سرو هستند که در چرخ خیاطی ها به کار گرفته می شوند. این دو مدل هر کدام ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند. برای اینکه بیشتر با این دو مدل موتور آشنا شوید، ما در این مقاله درمورد آن ها توضیح دادیم. شما می توانید انواع چرخ خیاطی های موردنیاز خود را از فروشگاه اینترنتی دوخت کالا بخرید. این فروشگاه خرید اقساطی نیز دارد.